Kapsejlads

OM KAPSEJLADS I HOU BÅDELAUG

Der er plads til alle – nybegyndere og garvede kapsejlere

Kapsejlads handler ikke kun om regler og spilersejlads. Kapsejlads handler også om at komme ud at sejle sammen med nogle andre og få prøvet sig selv og sin båd af på det niveau, man befinder sig på. Og det handler også om at få en sjov oplevelse under og efter kapsejladsen.

Vores kapsejladsbaner og løbsopdeling giver plads til både nybegyndere og til de øvede, og man bestemmer selv om man vil sejle med eller uden spiler. I det spilerfri løb kan der sejles efter almindelige søvejsregler. Det betyder, at du som nybegynder kan melde dig til et løb, hvor der sejles efter de almindelige søvejsregler, og koncentrere dig om de grundlæggende sejlteknikker. Du kan skifte til sejlads efter kapsejladsregler, når du er klar til det.

Kapsejladssæsonen varer fra sidst i april til medio september med en sommerferiepause midt i. I den periode afvikles der ca. 16 sejladser afhængig af vejrforhold m. m. Onsdag er på nær nogle få undtagelser klubbens kapsejladsdag og første gruppe starter kl. 18.25

Du kan deltage i kapsejladsen som skipper med din egen båd eller som gast på en anden båd. Vi sejler med handicapregler (TA), så der er ingen begrænsninger m.h.t. hvilke sejlbåde der kan deltage – vi tilstræber at placere din båd i en startgruppe der er passende for den bådtype.

Har du lyst til at være gast i en anden båd, kan du kontakte et medlem af kapsejladsudvalget. Kontaktoplysninger er tilgængelige på denne hjemmeside. Folk uden sejlerfaring anbefales at tage en sæson på en sejlerskole.

Onsdagssejladserne slutter med hygge i klubhuset, hvor der kan købes mad og drikke, og hvor aftenens sejlads diskuteres ivrigt. Du er altid velkommen til at kigge forbi.

Kapsejlads gør dig til en bedre sejler

Som kapsejler får du en rigtig god mulighed for at lære at trimme din båd og optimere din sejlads. Selvom du er nybegynder på kapsejladsbanen, vil du med tiden lære at vælge den rigtige sejlføring og trimme båden under de forskellige vejrforhold. De erfaringer, du gør dig på kapsejladsbanerne, vil derfor komme dig til nytte, når du skal på sejlerferie eller på weekendtur med familie eller venner.

Hvis du vil vide mere er du velkommen til at komme til vores introduktionsaften eller tage kontakt til kapsejladsudvalget på kapsejlads@hblaug.dk