Windsurfing

Om os

Windsurfing i Hou Bådelaug´s Surf & SUP er et tilbud til dig, der er over 12 år, som gerne nemt og sikkert vil i gang med windsurfing eller for dig, som er øvet og gerne vil træne og have det sjovt i fællesskab med andre. Det kan også være, at du har surfet for mange år siden og gerne vil i gang igen.

Krav?

Det er et krav, at du kan svømme, og at du selv sørger for surf-beklædning, som består af en våddragt, vådsko og en svømmevest, som er obligatorisk.

Du skal også være medlem af Hou Bådelaug. Fra 2018 er kontingentet for medlemsskab i Hou Bådelaug 600 kr. årligt for seniorer og 300 kr. årligt for juniorer (12-20 år). Dertil kommer et aktivitetsgebyr (brug af udstyr og undervisning) på 500 kr. årligt for seniorer og 300 kr. årligt for juniorer. Trænere betaler også for medlemsskab af bådelauget, men er fritaget for aktivitetsgebyret. Hvis du har eget udstyr, er du også fritaget for aktivitetsgebyret.

Det kræver hverken store muskler, god kondition eller særlige forudsætninger at lære at windsurfe. Det kræver kun, at du er en lille smule legesyg og har mod på at kaste dig ud i det.

Motoren bag HB Surf & SUP er dig, mig og alle medlemmerne. Alt afvikles på frivillig basis, så derfor er vi sammen om at holde orden, pakke grej og sætte det på plads igen. Vi forventer, at forældre til mindre børn også giver en hånd med at tage udstyr frem og sætte det på plads igen. Er du i tvivl om, hvordan du kan hjælpe, så spørg en af trænerne.

Hvornår?

Hver torsdag fra 17.00 til ca. 19.00 er der træning ved molen vest for lystbådehavnen i sommerhalvåret fra maj til midt oktober.

Vi holder lukket i 3-4 uger midt på sommeren, men ellers er der altid træning. Hvis vejret ikke tillader surf, finder vi på noget andet. Det er vigtigt, at du møder til tiden, da alle i fællesskab pakker surf-traileren ved containerne og kører den over til molen, hvorfra vi surfer. Vi har indgået samarbejde med HMI (Hou Maritime Idrætsefterskole) om at dele udstyr. Da HMI også har træning torsdage, kan vi nogle dage overtage udstyret direkte fra dem ved molen.

Hvis ikke du møder til tiden, skal du selv hente det udstyr, du skal bruge i containeren – eller kontakte trænerne inden træning.

Hvordan tilmelder jeg mig?

Inden du møder op skal du kontakte os på surf@hblaug.dk,  så vi kan sørge for, at vi er nok trænere til at tage gode imod dig.

I mailen skal du oplyse:

  • Navn ( både fornavn og efternavn )
  • Adresse
  • Telefonnummer
  • Fødselsdato
  • E-mail adresse
  • Din erfaring og mål med windsurfing

Hvad får jeg for pengene?

Du bliver undervist i teoretisk som praktisk windsurfing og lærer alt det basale indenfor
windsurfing. Du får adgang til moderne surf-udstyr og med en redningsbåd i vandet er
sikkerheden i orden. Vores ledende instruktører er uddannet hos Dansk Sejlunion i at
varetage instruktion af begyndere og letterede øvede i windsurfing på klubniveau.

Hvad med vinden?

Ideelt for surf-træning er vindstyrker fra 4-8 m/s. Hvis vejret ikke tillader windsurf, træner vi i stedet tørtræning, teori eller noget helt andet.
Vi aflyser kun træningen, hvis trænerne er forhindret i at møde op.
Er vi nødt til at aflyse en træningsaften, får du besked gennem klubbens facebook-gruppe:
HB Windsurfing.

Vi har også mulighed for at træne Stand Up Paddling, hvis der ikke er vind til windsurf.